środa, 31 sierpnia 2011

Arbuz w galaretce ;)

http://www.stylowy.sklepna5.pl/
Dopóki jest sezon polecam wam arbuza w galaretce.

Arbuza wystarczy pociąć na kawałeczki, wrzucić do szklanek, kilka cząstek zmiażdżyć żeby zdobyć sok.
Galaretkę owocową robimy wg przepisu na opakowaniu, ja zrobiłam truskawkową, jak odrobine przestygła wlałam do niej sok z arbuza, wymieszałam i zalałam arbuz w szklankach.

Dla urozmaicenia dodałam po kilka sztuk malin i borówek - bo akurat miałam pod ręką ;)

Bitą śmietanę robię z 30% śmietany z łyżką cukru - dobrze ją schładzam, a tak na 10 minut przed ubijaniem wkładam do zamrażalnika - i śmietanę i pojemnik w którym ją ubijam. Mam pewność że szybko wyjdzie ;)

Ucieram 3 kostki gorzkiej czekolady i deser gotowy.
Smacznego!

http://www.stylowy.sklepna5.pl/


12 komentarzy:

  1. Oj ja się chetnie poczęstuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ to smakowicie brzmi, aż się głodna zrobiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. osobiście galaretki robię zawsze "przy okazji" jak np robię sobie kawę, nastawie więcej wody i po prostu zalewam i jedno i drugie "przy okazji" ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. och czuje kolejne kalorie zatapiajace sie w i tak za duży tylek :D
    cunie wyglada :)

    OdpowiedzUsuń
  5. to tylko owoce i tylko galaretka, ta mini bita śmietana z odrobinką czekolady na pewno pupy nie powiększą ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda znakomicie i pewnie też tak smakuje. Przepis super, muszę koniecznie wypróbować bo arbuza uwielbiam.
    Całuski

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię arbuza ,więc na pewno smakowałby mi taki deserek ,a wyglada bardzo apetycznie :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pychotka:)))) Przepysznie wygląda!!!

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie lubię galaretki, ale wygląda tak smacznie... :3

    OdpowiedzUsuń
  10. Muszę zaglądać tu rano to za dnia coś zrobię. Teraz aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. oj ja tez lubię galaretki,a z arbuzem jeszcze nie jadlam;)musze zrobic;)ładnie wyglądają;)

    OdpowiedzUsuń
  12. naprawdę polecam wszystkim którzy są zwolennikami arbuzów - ja się zakochałam w tym smaku! ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarze! ;)