http://www.stylowy.sklepna5.pl/ |
Arbuza wystarczy pociąć na kawałeczki, wrzucić do szklanek, kilka cząstek zmiażdżyć żeby zdobyć sok.
Galaretkę owocową robimy wg przepisu na opakowaniu, ja zrobiłam truskawkową, jak odrobine przestygła wlałam do niej sok z arbuza, wymieszałam i zalałam arbuz w szklankach.
Dla urozmaicenia dodałam po kilka sztuk malin i borówek - bo akurat miałam pod ręką ;)
Bitą śmietanę robię z 30% śmietany z łyżką cukru - dobrze ją schładzam, a tak na 10 minut przed ubijaniem wkładam do zamrażalnika - i śmietanę i pojemnik w którym ją ubijam. Mam pewność że szybko wyjdzie ;)
Ucieram 3 kostki gorzkiej czekolady i deser gotowy.
Smacznego!
http://www.stylowy.sklepna5.pl/ |
Oj ja się chetnie poczęstuję :)
OdpowiedzUsuńAleż to smakowicie brzmi, aż się głodna zrobiłam :)
OdpowiedzUsuńosobiście galaretki robię zawsze "przy okazji" jak np robię sobie kawę, nastawie więcej wody i po prostu zalewam i jedno i drugie "przy okazji" ;)
OdpowiedzUsuńoch czuje kolejne kalorie zatapiajace sie w i tak za duży tylek :D
OdpowiedzUsuńcunie wyglada :)
to tylko owoce i tylko galaretka, ta mini bita śmietana z odrobinką czekolady na pewno pupy nie powiększą ;)
OdpowiedzUsuńWygląda znakomicie i pewnie też tak smakuje. Przepis super, muszę koniecznie wypróbować bo arbuza uwielbiam.
OdpowiedzUsuńCałuski
Bardzo lubię arbuza ,więc na pewno smakowałby mi taki deserek ,a wyglada bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Pychotka:)))) Przepysznie wygląda!!!
OdpowiedzUsuńNie lubię galaretki, ale wygląda tak smacznie... :3
OdpowiedzUsuńMuszę zaglądać tu rano to za dnia coś zrobię. Teraz aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńoj ja tez lubię galaretki,a z arbuzem jeszcze nie jadlam;)musze zrobic;)ładnie wyglądają;)
OdpowiedzUsuńnaprawdę polecam wszystkim którzy są zwolennikami arbuzów - ja się zakochałam w tym smaku! ;)
OdpowiedzUsuń